Ommen 775 jaar stadsrechten op zoek naar leuke ideeën voor lustrumjaar 2023

In 2023 wordt gevierd dat het 775 jaar geleden is dat Ommen uit handen van de bisschop van Utrecht stadsrechten ontving.

Een dergelijk lustrumjaar wil Ommen niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Puzzel

De afgelopen weken is het bestuur van de van de ‘Stichting Ommen 775 jaar stadsrechten’, die de festiviteiten coördineert, druk bezig geweest om plannen te verzamelen, organisaties te benaderen en een agenda op te stellen. “Een hele puzzel want we willen niet alleen recht doen aan het historische feit, maar we willen ook de hele Ommer bevolking en zoveel mogelijk Ommer organisaties bij dit festijn betrekken”, aldus het bestuur van de stichting.

Voorlopige agenda

Inmiddels is een eerste voorlopige agenda opgesteld. Een feestelijk weekeind in mei, een muziekuitvoering in juni, de viering van de ontvangst van de stadsrechten op 25 augustus en een historisch festijn in september. “Is dit alles en lijkt alles beklonken? Nee, zeker niet”, zegt het stichtingsbestuur. “Er is nog ruimte genoeg voor aanvullende activiteiten en nieuwe initiatieven vanuit de Ommer bevolking”.

Contact

Wie een goed idee heeft of wie denkt een creatieve bijdrage te kunnen leveren of wie om een andere reden contact wil met het stichtingsbestuur kan mailen via 775jaarommen@gmail.com of één van de bestuursleden aanspreken: Hans Kersbergen, Alice Makkinga, Jan Doedens of Ria Kroon.

Bron: Stichting Ommen 775 jaar stadsrechten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s