In Memoriam Gerrit Jan Hesselink 1938 – 2022

Op donderdag 10 november 2022 is na een ziekbed op 84-jarige leeftijd overleden Gerrit Jan Hesselink uit Junne.

Gerrit Jan Hesselink en Dinie Hesselink-Willems in 2018 tijdens de presentatie van het elfde boek op landgoed Den Woeste Heide in Varsen.

Hesselink was geen onbekende en heeft zich op tal van zaken zeer verdienstelijk gemaakt. Behalve boer was Hesselink vooral ook actief in het bestuurswerk, zoals de boerenbond, landbouwcoöperaties, bank en verzekering, gemeenteraad en ook voor de kerk. Voor het vele maatschappelijk- en bestuurswerk kreeg Hesselink al eerder een Koninklijke onderscheiding uitgereikt.

Daarnaast was zijn grote passie het schrijven van boeken over de eigen streek. Hij vermaakte zich zelf en zijn lezers met verhalen over vroeger, over de boerderijen en zijn bewoners in zijn buurtschap Junne en over de buurtschappen in de gemeente Ommen. Ook in het Ommer historisch tijdschrift De Darde Klokke verschenen veel artikelen van zijn hand.

De vader van Hesselink, die meer dan 100 jaar is geworden, heeft veel voor hem en zijn gezin betekend. Vader Hendrik Jan Hesselink vertelde destijds verhaaltjes over vroeger, in de hoop dat zoon Gerrit Jan op een goede dag deze kennis zou doorgeven aan de nieuwe generatie. Deze goede dag kwam uiteindelijk voor Gerrit Jan op latere leeftijd en toen kon hij er ook niet meer mee ophouden. Meer dan tien boeken gaf hij uit. Deze boeken schreef Hesselink overigens met pen en papier. Dan rolde de tekst er bij hem verreweg het makkelijkst uit. Zijn vrouw tikte vervolgens zijn verhaal over in de computer, waarna het naar de uitgeverij ging.

Geboren in 1938 op het boerderijtje van zijn ouders en grootouders aan de Marsweg 1 in Junne trouwde Gerrit Jan op 22 mei 1963 met Diny Willems, afkomstig van De Dante en kregen drie kinderen. Groot liefhebber was Gerrit Jan ook van reizen. Meer dan dertig jaar was dan Zwitserland de jaarlijkse reisbestemming voor hem en zijn vrouw Diny.

De redacties van OudOmmen.nl en De Darde Klokke wensen de familie veel sterkte met dit verlies.

Tekst en foto: Harry Woertink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s