Museum Palthehof organiseert een lichtjestocht tijdens de Kerstmarkt

De kerstmarkt op zaterdagmiddag en -avond 15 december van 16.00 tot 21.00 uur in Nieuwleusen wordt dit jaar voor het eerst gehouden rond de Grote Kerk, de parkeerplaats van’ t Witte Peerd en bij Museum Palthehof.

voorkantpalthehofb6.jpgHet gebied van de kerstmarkt wordt sfeervol aangekleed met kerstbomen, kerststerren en andere toepasselijke versieringen. ’s Avonds wordt het evenement sprookjesachtig verlicht met vuurkorven en waxinelichtjes.

Vanaf 17 uur tot 20 uur is er vanaf Museum Palthehof een Lichtjestocht door het Palthebos voor kinderen tot 13 jaar, al dan niet begeleid door ouderen. In het Palthebos is met lichtjes langs de wandelpaden een route aangegeven, waar in de bomen zilverkleurige afbeeldingen hangen. Deelnemers moeten bij museum Palthehof een Vragenlijst ophalen, die ze tijdens de wandeling invullen en aan het eind van de wandeling daar weer inleveren. Deelnemers nemen zelf een zaklantaren mee en een pen of potlood om de Vragenlijst in te kunnen vullen.

De route begint bij museum Palthehof en gaat vandaar rechtsaf door het Palthebos. De route is aangegeven met lichtjes langs de wandelpaden, waar in de bomen zilverkleurige plaatjes hangen.
Met de zaklantaren gaan de deelnemers op zoek naar de plaatjes die op de Vragenlijst staan. Als ze een plaatje hebben gevonden schrijven ze het nummer van het plaatje achter de naam op de Vragenlijst. Als alle plaatjes zijn gevonden, of de hele lichtjesroute is gelopen, kan de Vragenlijst bij het museum worden ingeleverd. Als beloning voor deelname mag er worden gegrabbeld in de grabbelton.

Bron: Historische Vereniging Ni’jluusn van vrogger – 1 december 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s