Kwartaalblad van Ni’jluusn van vrogger: “Bi’j de Vechtbrugge vund’n de kienderties ‘t ’n mirakel det ze boom’n ’t water zweefd’n”

Het nieuwe Kartaalblad van juni 2018 van de Historische vereniging Ni’jluusn van vrogger is uit.

voorkantpalthehofb6.jpgDaarin vertelt Jenni Veijer over haar eerste naailessen en de latere opleidingen die zij met succes afrondde. Als veelzijdig vakvrouw heeft zij heel veel vrouwen in Nieuwleusen de vaardigheden bijgebracht voor het maken van kleding die paste in het eigentijdse modebeeld.

René Fokkert vertelt over de familie Kragt, die hier al vanaf de verdeling van de Leusener Marke in 1639 wonen “op het vijfde perceel”. De laatste bewoner met de naam Kragt overleed in 2009. Daarmee kwam een eind aan de ononderbroken reeks van generaties die woonden op wat nu Westerveen 39 is.

In het vervolgverhaal van Evert Dijk lezen wij hoe hij als zesjarig jongetje in 1920 mee ging naar de kerk, waar zijn fantasie met hem aan de haal ging.

In “Met de stoomtram“ vertelt Aartje Schoemaker hoe een kleine jongen de reis naar Zwolle als een groot avontuur beleeft: “Bi’j de Vechtbrugge vund’n de kienderties ‘t ’n mirakel det ze boom’n ’t water zweefd’n”.

Bron: Historische Vereniging Ni’jluusn van vrogger – 7 juni 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s