Week van de Amateurkunst 2018 geopend

Op zaterdag 5 mei opende wethouder Jan Uitslag van de gemeente Dalfsen de Week van de amateurkunst in het museum De Palthehof in Nieuwleusen.

 Wethouder Jan Uitslag opent de Week van de amateurkunst in het museum De Palthehof in Nieuwleusen.
Foto: Museum Palthehof Nieuwleusen

Hij deed dit door de winnaars van de gedichtenwedstrijd bekend te maken. Het damestrio The Wrinkles zorgde voor een muzikale omlijsting, onder andere door het zingen van het Week-van-de-amateurkunst-lied, speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd. Tevens was dit de eerste dag van de tentoonstelling van de kunstenaar Muhanad Fazat uit Nieuwleusen, die zijn werk dit weekend in het museum tentoonstelde in het kader van Kunst om Dalfsen.

Nieuwleusenaren van alle leeftijden hadden hun pen gepakt om een gedicht te schrijven over een voor hen gedenkwaardige plek in het dorp. Dat varieerde van School C., het grammafoonplatenmuseum tot het kunstwerk aan de Burgemeester Backxlaan. Een deskundige jury heeft twaalf gedichten uitgekozen om te worden gepubliceerd in een reeks ansichtkaarten. Daarnaast wordt er rondom deze gedichten een wandelroute in Nieuwleusen ontwikkeld. Wethouder Jan Uitslag maakte de 12 gedichten en de namen van de dichters bekend gemaakt die worden opgenomen in de Gedichtenroute Nieuwleusen en die als ansichtkaart gedrukt gaan worden.
Dit zijn de 12 gedichten en de namen van de dichters:
Gerrie van der Berg (ps.) – De Dedemsvaart
M. van Berkum-Booi – Ons huis en haard
Mirjam Booij-Hendriks – De kromme Drie-ling
Joke Bos – Et huus op de bult
Lenze Bouwers – Grammofoonmuseum
Lenze Bouwers – Union, levend monument
Klazien Bijker-van Hulst – School C
Koos Geerds – De grote kerk
Piet Kalteren – Buitengebied
Lucinda en Sanne van Het Kompas – De molen van Massier
Naomi Klein van De Meele – Flash Nieuwleusen
Nicci de Wild van De Tweemaster – Er staat in Nieuwleusen een beeld

Wij danken alle inzenders heel hartelijk voor het insturen van een gedicht of gedichten voor de Gedichtenroute. De jury heeft een keuze moeten maken uit 28 gedichten geschreven door volwassenen en 20 door basisschoolleerlingen. In de Dauwtrapwandelroute die aanstaande donderdag tussen 7 en 9 uur gewandeld kan worden- start bij Café-restaurant De Viersprong – hebben de 12 gedichten een voorlopige plek gekregen. Zie voor meer informatie hieronder

Op Hemelvaartsdag kan er al van gedicht naar gedicht worden gewandeld, tussen 7.00 en 9.00 in de ochtend. Op diverse plaatsen worden gedichten voorgedragen. De wandeltocht wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Hand in Hand. Er kunnen 2 afstanden worden gelopen: 7 of 15 km. Onderweg wordt u getrakteerd op lekkere broodjes en bij terugkomst kunt u gebruik maken van het gezellige terras bij “De Viersprong”. U kunt zich inschrijven voor deze vroege wandeltocht tussen 07:00 en 09:00 uur bij “De Viersprong”. De kosten bedragen € 5,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen.

Bron: Museum Palthehof – 7 mei 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s