Zoekplaatje 97

 Weet u waar deze boerderijen staan en herkent u mensen op de foto’s?

Redactie OudOmmen: Zie album “Familie Knip-Habermehl

Mijn man Rob Habermehl (geboren 1940) woonde in de hongerwinter met zijn oom Hens Knip en zijn vrouw Guus op de Lemelerberg in het huisje van de familie Ledeboer. Zij kwamen vaak beneden bij deze mensen vermoedelijk voor eten, maar ook om de huur te betalen.

Wellicht is het aardige knulletje mijn man, maar daar zijn we niet zeker van. Wij hopen dat we wellicht in contact kunnen komen met mensen die nog wat weten over hoe deze oom Hens aan het huisje is gekomen.

Misschien heeft iemand foto’s van het huisje op de Lemelerberg uit die tijd?

Sally Schmitz


’t Lemels Arfgoed is er achter gekomen dat een van de boerderijen vermoedelijk in Espelo stond, een gehucht bij Holten.
Sally Schmitz: “Aangezien op die foto ook een andere oom stond van mijn man, vermoeden wij dat hij wellicht daar een tijd heeft gewoond om de zelfde reden als zijn broer omdat ook zijn huis onbewoonbaar was geworden bij de slag van Arnhem, september 44.“.
De Historische werkgroep Lemelerveld herkende de andere boerderij, volgens de werkgroep was het de boerderij van de toenmalige toezichthouder de heer Rolleman op de ledeboerweg 1. Deze boerderij is nu afgebroken. Wellicht werd op dit adres de huur betaald.
Sally Schmitz: “Met deze zoektocht naar de mensen op de foto’s zijn we gestaakt. De kans dat iemand nog in leven is, is klein en eigenlijk waren deze herinneringen ook weg bij mijn man“.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s