Zoekplaatje 93

 Deze foto is gemaakt op de trappen van het Reggehuis in Ommen van een groep uit Groningen afkomstige vrouwen. Achterop de foto staat de datum 5 mei 1947 en het stempel van G. Terra.

Is er iemand die mij kan vertellen wat voor groep dit geweest is. Zijn er misschien nog archieven van het Reggehuis waar dit in te vinden is?

Reactie graag naar Rineke de Munck, per mail wilenrineke@zonnet.nl of naar tel. 0598-450303.

Bij voorbaat mijn dank.

3 gedachten over “Zoekplaatje 93

 1. In de groep ontdek ik op de achterste rij vierde van links een manspersoon. Of toch niet? Lijkt wel in een Tiroler pak. Reggehuis was destijds een Toelstra oord, uitgaande van NVV/PvdA. In die richting moet je het ook zoeken. Een groep vrouwen uit Groningen is in dat verband ook goed verklaarbaar. Succes!

  Like

 2. In januari 1948 bereidde de vrouwenbond van het NVV een uitwisseling van kinderen
  voor om hen een prettige vakantie te bieden. B.v.: kinderen uit Apeldoorn zouden gaan logeren bij NVV-leden in Alkmaar en omgekeerd. Ook werden er vakantieweken voor vrouwen van NVV-leden georganiseerd, waarvoor de vrouwen zelf spaarden. Deze weken waren in 1947 zo goed bevallen, dat o.a. Huize Henan in Ommen al weer gehuurd was.

  Like

 3. Marietje jij hebt inderdaad volkomen gelijk. Het Reggehuis behoorde toen ter tijd aan de industriebond ,,het NVV ” Eigenlijk was de bedoeling voor vakantie oord t.b.v mensen van het NVV met een smalle beurs. In de oorlog was dit juist ook een onderkomen van Karel Diepgrond en Dr. Zwiers(Zeer bekende verschijningen), althans die hielden daar ook kantoor en verhoren met de SD uit het kindertehuis( Wolfskuil ), die niet mis waren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s