Nieuwe woonwijk Ommen heet ‘De Vlierlanden’

De nieuwe woonwijk aan de oostkant van de stad Ommen gaat ‘De Vlierlanden’ heten. Dit heeft het college besloten.

De naam is tot stand gekomen op basis van input uit onder meer de Klankbordgroep van het project Ommen Oost en de Historische Kring Ommen. De naam past bij de beleving die de wijk moet gaan krijgen; ruimte, groen en buiten. Daarnaast verwijst de naam ‘Vlier’ naar de historische naam van het gebied waar de wijk wordt aangelegd tussen de wijk Alteveer en het buurtschap Arriën. Wethouder Lagas: “De uitbreidingswijk wordt een gebied waar het buitenleven centraal staat. Hierbij past veel groen, ruimte en duurzaamheid. De wijk wordt geen eenheidsworst, maar heeft juist een grote diversiteit aan woningen, openbare ruimte en natuur. Het wordt een wijk met respect voor het historische en agrarische karakter.” De naam ‘Vlier’ is niet nieuw in het gebied. Zo heeft het onlangs geopende woonservicecentrum in Alteveer de naam ‘Vlierhuis’ gekregen.

Klankbordgroep
De afgelopen maanden heeft de gemeente samen met de Klankbordgroep gewerkt aan de contouren van de wijk. Deze worden binnenkort vastgelegd in een dynamisch digitaal bestemmingsplan. Wethouder Lagas: “Dit is voor het eerst in Ommen, en zeker uniek in Nederland. Het past in de huidige tijd en hiermee komen we tegemoet aan de toenemende digitalisering. Uiteraard blijft de papieren versie ook bestaan.”

Bijeenkomst
Op 10 juni organiseert de gemeente vanaf 16.00 tot 20.30 uur in het clubgebouw van OVC’21 op sportpark Westbroek een informatiebijeenkomst. Hier kunnen potentieel geïnteresseerde bewoners de toekomstige wijk beleven. Wethouder Lagas: “Ik raad mensen aan die houden van vrijheid in de ruimste zin van het woord om langs te komen en de mogelijkheden te beleven.”

Bron: Gemeente Ommen – 20 mei 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s