Open huis Historische Kring Ommen

OMMEN – De Historische Kring Ommen (HKO) houdt vrijdag 10 januari “open huis” ter gelegenheid van de officiële ingebruikname van haar nieuwe onderkomen in de Carrousel in Ommen.

logohko.GIFEen dag eerder, 9 januari, wordt de nieuwe verenigingsruimte aan de Chevalleraustraat 6 officieel in gebruik gesteld. Tijdens het open huis is iedereen tussen 14.00 en 22.00 uur van harte welkom om met de werkzaamheden van de HKO kennis te maken. Alle werkgroepen van de vereniging zullen zich deze dag uitgebreid presenteren aan de hand van fotoboeken, computerschermen en historisch materiaal. Tevens is een foto-expositie ingericht met als thema “Groeten uit Ommen” over 100 jaar toerisme in Ommen. In verband met de ingebruikname van het nieuwe historische centrum zijn de openingsuren verruimd. Op elke donderdagmiddag is de HKO geopend van 13.30 tot 17.00 uur. Iedereen is dan van harte welkom. Bovendien is het nieuwe onderkomen elke eerste donderdagavond van de maand voor bezoekers geopend van 20.00 tot 22.00 uur.

Binnen de HKO zijn de volgende werkgroepen actief:
→ Boerderij en veldnamen/archeologie
→ Dialect
→ Foto en film
→ Genealogie
→ Geschiedenis/archivering
→ Historische rijwielen
→ Tweede Wereldoorlog
→ Redactie De Darde Klokke en website
De bijeenkomsten van de werkgroepen zijn in de regel ‘s avonds, maar bij voldoende belangstelling kunnen ook overdag activiteiten opgezet worden. Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom.

Bron: Harry Woertink – 28 december 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s