Ommen verkozen tot Wandelgemeente van het Jaar 2013

 Bij het startpunt van de beoordeelde wandelroute op camping Lemeler Esch maakte Frank Hamdorff, hoofdredacteur van Wandelkrant ‘te voet’, bekend dat Ommen zich Wandelgemeente van het Jaar 2013 mag noemen.

Afbeelding: OudOmmen
Fragment uit het boekje ‘VVV Wandelingen‘ uit de jaren ’50.

Wethouder Ilona Lagas nam de prijs, een bronzen beeld, in ontvangst. Volgens hoofdredacteur Frank Hamdorff van Wandelkrant ‘te voet’ heeft Ommen de prijs gewonnen, omdat de gemeente enkele honderden kilometers wandelnetwerk heeft over grotendeels onverharde paden. ‘De paden worden jaarlijks gecontroleerd en schade aan bordjes en paaltjes langs de routes wordt binnen een week hersteld. Ommen heeft talloze themaroutes, presenteert informatie langs de routes onderweg op een creatieve manier en is ook de uitvalbasis voor de Vechtdal Wandelvierdaagse.’

Wethouder Lagas: ‘Naast zeer gastvrij, zijn we nu ook dé wandelgemeente.’ Toch was het geen uitgemaakte zaak. ‘Als je weet dat hiervoor al twee Overijsselse gemeenten de titel hebben ontvangen, dan weet je dat je wat extra’s moet hebben.’ De wethouder vindt dat het binnenhalen van de titel ook een verdienste is van de provincie Overijssel en de landgoedeigenaren. ‘De titel is Wandelgemeente, maar Overijssel zou met vlag en wimpel de titel Wandelprovincie binnenhalen,’ aldus de wethouder. De gemeente Rijssen-Holten overhandigde wethouder Lagas de goastok, een traditionele Twentse wandelstok. Tubbergen, die in 2011 tot Wandelgemeente werd verkozen, startte deze traditie.

Bron: Gemeente Ommen – 15 mei 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s