Ccoba presenteert: Op pad langs de Zijderoute met Aly en Cees Wagenvoorde

Ccoba, de culturele commissie bibliotheek activiteiten, organiseert op dinsdag 13 november een avond met Aly en Cees Wagenvoorde.

 Foto: Bibliotheek Ommen
Aly en Cees Wagenvoorde vertellen over de Zijderoute.

Zij komen vertellen over de Zijderoute, de route die Europa met China verbindt. De Zijderoute bestaat niet uit één enkele weg, het is een groot stelsel van wegen en paden, bezaaid met natuurlijke hindernissen als woestijnen en bergen. De handelsreizigers moesten onderweg zo nu en dan rusten en proviand inslaan, zo ontstonden er pleisterplaatsen, nederzettingen in vruchtbare oases of op kruispunten van wegen.

Aly en Cees Wagenvoorde hebben in de voetsporen van Marco Polo via Oezbekistan en Kirgizië de Zijderoute gevolgd en laten hun toehoorders meegenieten van de schitterende vergezichten, de prachtige oude steden en de drukke bazaars die zij onderweg zagen. Een eenmalige belevenis die nog lang in het geheugen zal blijven.

De avond begint om 20.00 uur en de entree bedraagt E 5,00. Vrienden van Ccoba betalen E 2,50. Dat is inclusief koffie/thee. Kaarten zijn tijdens de openingsuren verkrijgbaar bij de informatiebalie van de bibliotheek. Ook op de avond zelf is er kaartverkoop. Openingstijden: maandag, woensdag en vrijdag: 13.00 – 20.00 uur, zaterdag: 10.00 – 12.00 uur, dinsdag en donderdag: gesloten. Tel. 0529-452158. Deze informatie is ook te vinden op de website http://www.ccobavanommen.blogspot.com.

Bron: Bibliotheek Ommen – 26 oktober 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s