OudOmmen.nl jubileert uitbundig

Veel mensen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om op zondag 17 april een bezoek te brengen aan het Streekmuseum in Ommen, ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum van het webarchief OudOmmen.nl.

 Foto’s: Hans Steen
Belangstellenden voor de ansichtkaarten-verzameling van Jan Veneman.

Het webarchief OudOmmen.nl ging precies 5 jaar geleden, n.l. op 17 april 2006 online met de eerste nostalgische plaatjes van Ommen en omgeving. De stichting OudOmmen.nl maakte o.a. gebruik van deze inloopmiddag om de vorige week in gebruik genomen “page-flip” functionaliteit voor de publicatie van boek-materiaal uitgebreid te demonstreren.

Naast de presentatie van ansichtkaarten-verzamelaar Jan Veneman met een groot aantal nostalgische plaatjes van de regio Ommen en Jan Lucas met een uitgebreide verzameling boeken was ook de Historische Kring Ommen vertegenwoordigd met een aantal fotoboeken van oud Ommen.

OudOmmen werd verrast met een bos tulpen van Azat Malik Artstudio en kreeg verder nog de beschikking over fotomateriaal van o.a. Arrien van de familie Oogjes uit Hardenberg en de gehele collectie krantenknipsels “Uit de geschiedenis van Ommen” geschreven door oud-journalist Henk van der Beek uit handen van de heer Schoppink uit Zeewolde.

De Stichting OudOmmen.nl wil alle belangstellenden en iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het 5-jarig jubileum, zoals Jan Veneman, Jan Lucas, Hans Steen, de Historische Kring Ommen en het Streekmuseum hartelijk bedanken hiervoor.Foto’s: Hans Steen

Bron: OudOmmen.nl – 17 april 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s