Historische fietsen en fietsers gekleed in de tijd van toen weer op pad

Het Historisch Rijwielmuseum Ommen organiseert op zaterdag 22 juni wederom een tocht op historische rijwielen.

Een foto gemaakt voor kasteel Eerde met de deelnemers van de historische fietstocht gehouden in 2022.

Landgoed Eerde
De meeste deelnemers zijn lid van de “Oude Fiets”, een landelijke historische rijwielvereniging. Het gaat niet alleen om het fietsen op rijwielen uit vervlogen jaren, maar ook de kleding van de deelnemers is aangepast tijd van toen.
De opstelling en verzameling van fietsen en deelnemers voor deze historische tocht is vanaf 10 uur bij het fietsmuseum aan Kerkplein 6. Om 11 uur gaat de groep van deelnemers van start en fietst in zuidelijke richting met een bezoek aan Landgoed Eerde en omgeving. Rond de klok van half vier ’s middags wordt het bonte gezelschap van fietsers weer in Ommen terugverwacht. Ze hebben dan een route van 25 kilometer afgelegd.

Museum in sfeertje van vroeger
In het museum zijn deze zaterdag de museumvrijwilligers de hele dag in klederdracht in touw. Het sfeertje van vroeger wordt bovendien verhoogd met middeleeuwse muziek door het duo “Ontfanck Gheselle”. Zij spelen op eigen gemaakte instrumenten en zullen de fietsers om 11 uur muzikaal uitzwaaien. Voor wie ook mee wil doen: deelname 10 euro p.p. U krijgt hiervoor koffie of thee met koek of cake bij binnenkomst van het museum. Bij terugkomst in het museum zal er weer muziek zijn en een kroket met frisdrank. Bij Zorgboerderij Meulenhorst in het Eerder Achterbroek is een lunchstop. Aanmelden kan via het mailadres: j_overweg@hotmail.com of via het contactformulier van de website www.fietsmuseumommen.nl Let op aanmelden kan tot 15 juni. Er kunnen maximaal 40 personen meefietsen.

Het rijwielmuseum rekent op veel publiek, vooral ook bij de start van de historische fietstocht.

Tekst: Harry Woertink – Foto: collectie OudOmmen.nl

Plaats een reactie