‘Overijssel toen en nu’ voortaan ook digitaal op OudOmmen.nl

Het historisch tijdschrift “Overijssel toen en nu” is vanaf nu ook op de website OudOmmen.nl digitaal te zien en te lezen.

Het gaat om een interessante en ruim geïllustreerd tijdschrift met een interessante en gevarieerde inhoud die de historie van de gehele provincie Overijssel omvat.

Het tijdschrift – eerder bekend onder de naam MijnStadMijnDorp – is een kwartaaluitgave van Collectie Overijssel, voorheen Historisch Centrum Overijssel.

Collectie Overijssel

Collectie Overijssel legt zich toe op het behoud en het verbeteren van de (digitale) bruikbaarheid van Overijsselse erfgoedcollecties. Het doel is de geschiedenis van Overijssel voor iedereen beschikbaar te maken. Deze nieuwe koers wordt benadrukt door een nieuwe naam: Collectie Overijssel.

In het jongste oktober nummer van “Overijssel toen en nu” onder andere het verraad van Deventer, Balkbrug een gesticht in beeld en een glorieus Rampjaar 1672 in Blokzijl.

Digitale verbinding

De stichting OudOmmen.nl heeft toestemming tot digitale publicatie. Zodra zich weer een nieuwe uitgave van “Overijssel toen en nu” zich aandient, laten wij dit op deze website weten. Al eerder maakte OudOmmen.nl een digitale verbinding met het Ommer historisch tijdschrift “De Darde Klokke”

Album Overijssel hier en nu:

Tekst: Redactie OudOmmen.nl