Hotel Stegeman -> reacties

10 gedachten over “Hotel Stegeman -> reacties

 1. Beste ,

  Wat ontzettend leuk deze foto’s te vinden op deze website. Temeer daar ik geboren ben IN het hotel op 16 september 1966
  Ik kan me nog vrij goed herinneren dat we er woonden. Uiteraard had ik al een oude foto van het hotel in m’n bezit , maar met deze erbij kan mijn dag niet meer stuk !
  Hartelijk dank voor het beschikbaar stellen van deze oude prenten.

  Met vr gr
  Gert Stegeman

  Like

 2. Ik herinner me de naam Hotel Restaurant Stegeman alleen maar van wat mijn moeder erover vertelde omdat zij daar samen met mijn vader gegeten heeft na dat gedwongen verblijf in kamp Erika in het najaar van ’42. Vriendelijke mensen: hoogstwaarschijnlijk dus ook het absolute tegendeel van de ‘behandeling’ in zo’n strafkamp. En weer heel anders dan mijn eigen veblijf in kamp Vledder …
  Of wat je zelf meemaakt rondom de weigering van militaire dienst, jaren in Israel & gedurende mei & juni ’67 in Petra/Elji, Rabbat Ammon en dergelijke. Soms duurt het een mensenleven voordat de kwartjes en dubbeltjes vallen! Het voordeel van ouder worden is vooral dan ook het samenvallen van meer en rijkere associaties? Ik schrijf nu al sinds januari ’04 in Elja’s myDiary op internet onder “Mordechai”, “Set” & “Chai”: een virtueel cyberspeciaal ‘dagboek’ waarin al die jaren en belevenissen ‘samenkomen’, en ik moet zeggen dat dit ‘spirituele herkauwen’ net zo interessant en boeiend is als ‘jong zijn in de jaren zestig’, heen en weer liften naar India door al die landen waar het nu zo’n gewelddadige ellende is! Een goed verstaander heeft maar weinig nodig om dat associatievermogen op scherp en aan de gang te houden? En “Stegeman” was dus ook EEN van die talloze ‘korreltjes zand’ op het ‘eeuwige strand’ van MIJN leven tot nu toe …

  Like

 3. Ik ben bezig met een boek over ons gezin. Wij woonden tot 1953 in Ommen. een van de verhalen gaat over een zondagse kerkgang in de gereformeerde kerk Bouwstraat. Nu meen ik me te herinnerren dat destijds de boeren nog met rijtuigen naar de kerk kwamen en dat ze paard en rijtuig stalden o.a. bij hotel Stegeman (tegenoveer De Zon). Weet iemand of dat klopt? Mooie kaarten zijn het!

  Like

  1. De mensen die naar de gereformeerde kerk dingen stalden hun koets op de Vrijhof de paarden werden gestald in de stal van Hotel Gerrits , dat was oploop afstaand naar de kerk, wij woonden dus op hoek Bouwstraat 1 Vrijthof ,we gingen dan ook naar de kerk in de bouwstraat.
   Mijn grootvader Geert Wicherson was een van de oprichters van deze kerk nu

   Like

 4. In verband met een reünie van Bravo Compagnie 47 Pantserinfanteriebataljon 1985-1986 Johannes Postkazerne Havelte zijn we op zoek naar Gert Stegeman, geboren 16 september 1966. Het gaat hier om de Gert Stegeman, die de reactie heeft gegeven, vermeld onder 1. Gert Stegeman woonde in 1985/1986 op het adres: Veneweg 220 te Wanneperveen.
  Bent U de Gert Stegeman, die we zoeken ? Of kent U Gert Stegeman en weet U waar hij nu is ? Stuurt U dan svp even een mail naar het e-mailadres: monninkhof@hetnet.nl. U mag ook bellen: 06-22786151.
  Voor Gert Stegeman: de reünie is op zaterdag 5 juni 2010. Het tweede peloton is bijna compleet.
  Met vriendelijke groet,
  André Monninkhof

  Like

 5. Voor de nieuwschierigen : Ik ben o.a. via deze website gevonden en door verwezen naar Andre. Alles was op tijd en ben ook bij de reunie aanwezig geweest.

  Dus via Oud Ommen toch nog gevonden !

  Dank dank 🙂

  Met vr gr
  Gert Stegeman

  Like

 6. Leuk om iets van jou te lezen Gert. Ik ben ook wel een beetje nieuwschierig hoe het met je vader, moeder en zusje is. Je vader heb ik 20 jaar geleden voor het laatst gesproken in een café ergens tussen Meppel en Wannerperveen.

  Laat even wat van je horen. gerrit.dejonge@telfort.nl

  Mede namens Wim Olyerhoek, Kok vanaf ongeveer 1971 tot sluiting
  Gerrit de Jonge, kelner vanaf 1971 tot sluiting.

  Like

 7. Hallo Gerrit , ik zie je reactie nu pas ! Heb je al een email verzonden , maar die werkt niet meer. Mail mij maar op 2clicks apestaartje ziggo punt nl

  Gr Gert

  ps : was het geen witlof ??

  Like

 8. Reactie op een bericht uit 2008 van Ben Gritter.

  De boeren kwamen met rijtuigen naar de kerk, de paarden werden gestald bij Hotel Gerrits (Het Zwarte Paard, hoek Kruisstraat/Bouwstraat) Voor de oorlog werden de rijtuigen gestald in de winkel van Bemboom, dit was toen nog geen winkel maar een koetshuis van Hotel Het zwarte Paard.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s