Ommen, zakelijke adressen uit 1935

Firma Joh. van der Kolk, Ommen, horlogemaker.
Het eerste huis, dat men in Ommen over de Vechtbrug komende ziet is dat, waarin de horlogerie van den heer Joh. van der Kolk is gevestigd. De heer Van der Kolk is een gediplomeerd horlogemaker, die zijn vak uitstekend verstaat. Bestellingen bij hem gedaan worden steeds zoo uitgevoerd, dat de klant niet anders dan tevreden kan zijn over de bediening. Tevens handel in goud- en zilverwaren, Oud-Hollandsch schepwerk en luxe artikelen van verschillenden aard. Voorts is de heer Vander Kolk als opticien bekend in Ommen.

Het pand van bakker Stevens in de jaren dertig, met de prachtige gevelsteen met het alliantiewapen Friesendorp-Walraven.
Foto: OudOmmen

Fotohuis C. Terra, Ommen.
De fotohandel van den heer Terra te Ommen levert fotokaarten en snapshots van de mooie omgeving der stad in uitgebreide sorteering. Alle soorten en merken camera’s, films, platen, kino’s, enz. Amateurs vinden hier een eerste-klas inrichting voor het laten afdrukken en ontwikkelen van hun opnamen. Omlijsting van foto’s en platen geschiedt bij deze firma op artistieke wijze. Tevens ruime voorraad van foto- en plaatwerken, foto-albums en foto-literatuur.

G. J. Stevens, Brugstraat 8, Ommen, Brood- en Banketbakkerij, Kruidenierswaren, Comestibles.
Deze zaak bestaat reeds tachtig jaar, waarvan ze veertig jaar lang door de familie Stevens gedreven werd. De firma Stevens stond steeds zeer gunstig bekend om haar prima brood, beschuit, koek en banket, niet alleen in de stad, maar ook in de omgeving van Ommen. Vooral Stevens’ Janhagel is een delicatesse en een bijzondere specialiteit van deze firma.

Coöp. Zuivelfabriek „De Vechtstreek”, Ommen.
Deze Zuivelfabriek gelegen aan den Hammerweg te Ommen ineen mooie boschrijke omgeving bestaat reeds vele jaren. Toen in 1921 de heer Hulst directeur werd was het bedrijf nog betrekkelijk klein. Er werd toen circa 3 miljoen K.G. melk verwerkt. De fabriek is echter gestadig gegroeid en verwerkt thans een kwantum van circa 8 millioen K.G. melk per jaar. Het hoofdproduct is boter en verder de bijproducten als melkpoeder en room. De producten zijn vele malen bekroon.

Radio-Centrale „Ommen”, exploitant J. C. Schouten Jzn., Zeesserweg, Ommen.
Drie jaar geleden werd de toen bestaande Radio-centrale te Ommen, overgenomen door den heer Schouten. Sedert dien is het aantal aansluitingen verdubbeld en nog steeds stijgende. De kwaliteit van het geluid laat niets te wenschen over en er worden kosten noch moeiten gespaard om radiostoringen tot een minimum te beperken.

Verleden jaar is bij verplaatsing van de centrale naar den Zeesserweg de installatie geheel vernieuwd, waarbij de nieuwste vindingen cp het gebied van storingsvrijheid toegepast werden, o.a. een aparte voedingskabel van het G. E. B. Naast de beide Hollandsche programma’s worden ook verschillende buitenlandsche stations op het 3e progr. In den Omroepgids aangeduid als programma C. Drie maal per week eigen gramofoonuitzendingen op het 3e progr., hetgeen blijkens de ervaring zeer op prijs wordt gesteld.

Manufacturen- en Meubelmagazijn, H. Munneke, Ommen.
Een bekend adres in Ommen voor levering van degelijke artikelen op het gebied van manufacturen en meubelen is de firma Munneke. Reeds vele jaren geniet deze zaak in Ommen en omgeving een goede reputatie. Het is speciaal een goed adres voor bedden en matrassen. De firma verkoopt Auping matrassen en andere merken, terwijl matrassen van speciale afmetingen ook door haar geleverd worden. Ook tafels en stoelen, soliede en goedkoope eikenhouten uittrektafels worden van betrouwbare fabrieken door de firma Munneke betrokken.

Hotel, Café, Restaurant „De Zon”, Ommen, exploitant J, Lokin.
Het hotel „De Zon” te Ommen kan gerekend worden tot de beste hotels ter plaatse. Tevens een bekend café-restaurant in Ommen en Omgeving. Hotel „De Zon” is Bondshotel van den A. N. W. B. en de K. N. M. V. Het prachtig aan de Vecht gelegen hotel staat van ouds gunstig bekend wegens de goede verpleging, die er verschaft wordt. Het huis is voorzien van alle modern comfort.

Hotel, Pension, Restaurant „Stegeman”, Ommen.
Hotel „Stegeman” te Ommen heeft zestien kamers met balkon en stroomend water, een tuin en terras met gezellige zitjes ineen boschrijke omgeving. Bij het hotel zijn eigen sport- en kampeerterreinen. Wandelkaarten van de mooie omgeving zijn in het hotel gratis verkrijgbaar.

Hotel, pension Villa „Hei en Dennen”, Ommen.
Een zeer comfortabel ingericht pension met mooie groote frissche kamers en prima keuken. Men betaalt hier zeer billijke pensionprijzen. Het huis is prachtig gelegen in een mooi gedeelte van Ommen, vlak bij het station.

Lambers Autobusdienst-Onderneming, gevestigd te Ommen, Brugstraat 2.
Deze autobusdienst onderhoudt met comfortabele wagens een regelmatigen vlotten busdienst op de route Ommen—Dalfsen—Zwolle, v.v., vijf of zesmaal per dag, terwijl op Vrijdag extra-diensten worden ingelegd. Snelvervoer voor pakketten en kleine goederen over de geheele route. Te Zwolle kunnen pakketten worden afgegeven aan de Sigaren-Kiosk „Cuba”, op het Stationsplein. Goederen, welke niet kunnen worden bezorgd, worden aan de stopplaatsen afgegeven. Deze autobusonderneming maakt een goedkoop uitstapje naar Ommen met zijn schitterende omgeving: den Lemelerberg, kasteel Eerde, Vilsteren of Beerze voor velen mogelijk.

Bron: Harry Woertink – 7 november 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s